Istoric tehnologie EMS

Creat de admin, iun 25, 2017, 04:11 p.m.

« precedentul - următorul »

Tu ai testat antrenamentul fitness EMS cu unul dintre echipamentele existente pe piata?

Da
1 (100%)
Nu
0 (0%)

Numărul total de membrii care au votat: 1

Votare închisă: oct 03, 2017, 04:14 p.m.

admin

EMS este un sistem de stimulare a muschilor prin impulsuri electrice (EMS = Electro Muscle Stimulation). Altfel spus, EMS reprezinta stimularea musculaturii organismului prin impulsuri electrice.

Tehnologia EMS are mai multe domenii de aplicabilitate, acoperind nevoile particulare ale fiecarui client. Ea poate fi utilizata pentru:

  • tonifierea si/sau intretinerea musculaturii,
  • preventia unor afectiuni medicale,
  • reabilitare medicala post-traumatisme,
  • reabilitare musculara dupa nastere.

Electrostimularea musculara (EMS) este o tehnologie care a cunoscut cea mai mare dezvoltare la inceputul anilor 1970, cand a fost folosita pentru astronautii care aveau nevoie de o punere rapida in forma a musculaturii la intoarcerea din calatoriile in spatiu. De atunci s-au facut numeroase studii si experimente, aceasta tehnologie avansand foarte mult, ajungandu-se in zilele noastre la rezultate incredibile - ceea ce gasim astazi pe piata sub diverse forme: echipamente EMS pentru fitness sau echipamente EMS statice (utilizate in saloanele de infrumusetare). Cu toate acestea, radacinile EMS sunt mult mai vechi.

Stramosul EMS - Anul 600 I.HR

Daca va ganditi ca cetatenii Antichitatii isi defineau corpul in sesiuni de fitness EMS cu veste XBody, va inselati. Totusi, exista dovezi istorice precum ca un anume grec, Aetius, folosea descarcarile electrice ale tiparilor (animale marine) in tratamentul gutei. Putin neasteptat, nu? Mai ales ca vorbim de o perioada in care descoperirile erau de domeniul fantasticului.

Anul 1780 - Un pas inainte

Dupa un salt in timp, aterizam in 1780, in Italia. Ce facem aici? Ne intalnim cu cea mai electrica broscuta. Nu e o broscuta oarecare, ci cea a lui Luigi Galvani, care a descoperit cu ajutorul ei efectele impulsurilor electrice asupra fibrelor musculare. Astfel, inca un pas important in domeniul EMS a fost facut.

Dupa ce Galvani a luminat calea electricitatii, a urmat o perioada zbuciumata. Departe de a inventa costumele pentru fitness cu electrostimulare musculara, medicii vremii curentau pacientii in scop experimental. Abia spre finalul secolului al XIX-lea Dr. Golding Bird a acordat legitimitate practicii.

In 1902, un cercetator francez a inventat primul aparat de electrostimulare musculara, pe care l-a folosit cu succes pentru a trata atrofia musculara.

In timpul Razboiului Rece, Ronald Melzack si Patrick Wall au descoperit ca electricitatea poate fi folosita in tratarea durerilor. Tot atunci, sportivii sovietici isi complementau antrenamentele cu electrostimuli musculari pentru a dobori recorduri.

In jurul anului 1970, experimentele a doi cercetatori rusi, Kotz si Chwilon, au demonstrat o crestere de pana la 30-40% a puterii musculare, cu eforturi minime fiziologice si mentale intr-o perioada de timp scurta. De atunci acesta metoda a fost folosita pentru a trata diferitele dezechilibre musculare, si pentru a imbunatati performanta in cazul sportivilor profesionisti.
Actualmente, acest tip de antrenament, bazat pe electrostimulare musculara, se practica in intreaga lume, fiind tot mai popular pe zi ce trece.

In zilele noastre tehnologia EMS se foloseste in continuare in scopuri terapeutice pentru revitalizarea musculaturii atrofiate si reeducarea memoriei musculare, mai ales dupa accidentari, dar si in fitness.

Prin complementarea exercitiilor de fitness obisnuite cu cele de electrostimulare musculara, corpul lucreaza mai bine si mai eficient, iar dovada stau rezultatele unor atleti de talie mondiala ca Usain Bolt sau Karim Benzema. Per langa acestia, si Muhammad Ali sau Bruce Lee au utilizat tehnologia EMS.

balasahu

misoprostol rezeptfrei kaufen cytotec online kaufen ohne rezept  cytotec ohne rezept kaufen
clomid online bestellen clomid bestellen zonder recept  clomid 50 mg kaufen
azithromycin 500 preis ohne rezept azithromycin 500 mg kaufen  azithromycin online kaufen ohne rezept
lasix rezeptfrei kaufen lasix 40 mg ohne rezept kaufen  lasix kaufen apotheke
vardenafil kaufen deutschland levitra 10mg rezeptfrei  levitra kaufen deutschland
vardenafil bestellen ohne rezept levitra kaufen in holland  vardenafil 20mg ohne rezept
maxalt rezeptfrei maxalt bestellen ohne rezept  maxalt kaufen rezeptfrei
tadalafil 5 mg rezeptfrei kaufen tadalafil kaufen 20mg  tadalafil 20 mg kaufen schweiz
etoricoxib kaufen apotheke österreich etoricoxib ohne rezept  etoricoxib 90 mg kaufen
sildenafil kaufen berlin sildenafil 25 mg rezeptfrei  viagra sildenafil online kaufen
meloxicam 5mg meloxicam kaufen  meloxicam rezeptfrei
modafinil in deutschland kaufen modafinil kaufen deutschland  modafinil ohne rezept bestellen
sildenafil 200mg kaufen sildenafil kaufen österreich  sildenafil online ohne rezept bestellen
etoricoxib kaufen apotheke österreich etoricoxib ohne rezept kaufen  etoricoxib 90 mg rezeptfrei
vardenafil 40 mg kaufen vardenafil generika kaufen  levitra kaufen deutschland