Despre EMS - Ce se intampla cu muschii?

Creat de admin, iun 25, 2017, 05:17 p.m.

« precedentul - următorul »

admin

Atunci când o persoană contractă la maxim un mușchi, în cel mai bun caz doar 30% dintre fibrele musculare se află într-o stare de contracție. Restul de 70% sunt într-o stare de recrutare latentă și în așteptare atunci când fibrele care se contractă obosesc. Cu tehnologia EMS, poți stimula electric aceste fibre musculare aflate în stare de repaus pentru a le îmbunătăți rezistența.  Din punct de vedere clinic, se pare că tehnologia EMS este mai eficientă atunci când mușchii sunt foarte slăbiți, respectiv în acele situații în care întâmpini dificultăți la efectuarea exercițiilor antigravitaționale.

TEHNOLOGIA EMS ACȚIONEAZĂ PRINTR-O CREȘTERE A VITEZEI DE ACTIVARE A UNITĂȚII MOTORII

Ca să explicăm pe înțelesul tuturor, sunt necesare aproximativ 10.000 de repetiții pentru activitatea ta cerebrală pentru a învăța cum să transmită repede un mesaj mușchilor prin intermediul celor mai rapide căi nervoase. Acest șablon de contracție devine ,,engrama memoriei" tale. Cu cât mai frecvent este recrutat mușchiul, cu atât corpul devine mai abil în identificarea celui mai rapid mod de recrutare a mușchiului respectiv. Tehnologia EMS îți poate oferi contracții repetate pentru a accelera acest proces de învățare.

TOATE GRUPELE MUSCULARE LUCREAZA SIMULTAN

Față de antrenamentul convențional, aproape toate unitățile motorii sunt activate simultan. Aceasta înseamnă că poți antrena toate cele 9 grupe majore de mușchi în același timp, comparativ cu antrenamentul convențional într-o sală unde îți antrenezi câte o grupă de mușchi după alta. Trebuie să ții cont și de faptul că, pe durata antrenamentului obișnuit, nu poți antrena tot corpul în 20 de minute, avantaj pe care tehnologia EMS ți-l oferă.

TONIFIERE MUSCULARĂ FOARTE EFICIENTĂ

Cu ajutorul tehnologiei EMS se acționează și asupra fibrelor musculare joase în vederea tonifierii acestora datorită parametrilor de antrenament, care pot fi selectați liber.

Aceasta înseamnă că, spre deosebire de antrenamentul convențional la sală, tehnologia EMS nu solicită resurse mari de timp, dar poate implica și exerciții care se execută în timpul ședințelor de Yoga sau Pilates.

ARTICULAȚII PROTEJATE

Impulsurile electrice acționează direct asupra mușchilor, nu se exercită presiune asupra articulațiilor, prin urmare, acestea nu sunt solicitate, așa cum se întâmplă deseori în cazul exercițiile convenționale cu greutăți.